• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
Contenticiteit

Contenticiteit

Meer bezoekers en conversie door authentieke content.

  • Online PR & Linkbuilding
  • Labels
  • Blog
  • Ons verhaal
  • Contact
  • Show Search
Hide Search
storytelling

De kracht van storytelling

Storytelling lijkt zo’n beetje de meest uitgekauwde term te worden binnen contentmarketing. Ik vind dat jammer, want wat mij betreft gaat er niets boven een goed verhaal. Maar daar ligt misschien ook een beetje het pijnpunt. Verhalen moeten goed zijn. En binnen contentmarketing lijkt een trend te zijn ontstaan dat je altijd een verhaal moet hebben. Ook als je eigenlijk geen verhaal te vertellen hebt. Of als je niet zo goed weet hoe je een verhaal moet vertellen.

Een tijdje geleden zocht ik wat meer informatie over storytelling en het viel me op dat de algemene gedachte is dat iedereen dat zou moeten kunnen. Ik stuitte zelfs op het advies om maar gewoon het woord verhaal te laten vallen. Want alleen het woord zelf zou al een associatie oproepen waardoor mensen hun oren spitsen en op het puntje van hun stoel te gaan zitten in afwachting van het vervolg. Dat dan dus niet meer komt. Wat een afknapper.

Een goed verhaal overtuigt

En dat terwijl een goed verhaal echt verschil kan maken. Het geeft kleur en helpt je echt om je te kunnen onderscheiden van je concurrent. Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt. Isla McKetta van Moz.com vertelt hoe je storytelling op een natuurlijke manier kunt gebruiken in je webteksten. Mij heeft ze overtuigd. (En is dat nou niet precies wat een goed verhaal kan doen?)

Mijn tips?

Vertel geen verhaal omdat je vindt dat dat moet. Niet is zo vervelend als een ongeïnspireerd verhaal dat nergens toe leidt. Laat het verhaal maar even los en schrijf gewoon wat je te vertellen hebt. Grote kans dat je bevlogenheid eigenlijk al verhaal genoeg is.

Probeer zoveel mogelijk weg te blijven van droge feiten en cijfertjes. Soms ontkom je er natuurlijk niet aan en heb je feiten en cijfers nodig ter ondersteuning van je boodschap. Bekijk of je de informatie op een andere manier kunt overbrengen. Beschrijf bijvoorbeeld in een case welk probleem er was, hoe er een oplossing bedacht werd en wat de uitkomst daarvan was. Of overweeg een infographic te laten maken.

Weet wie je doelgroep is. Verhalen komen niet vanzelf. En verhalen die je zelf heel leuk vindt hoeven niet persé interessant te zijn voor de doelgroep die je wilt bereiken. Weet wie je doelgroep is en verplaats je in hen. Dat levert boeiende content op.

Ken je eigen talenten (en valkuilen). Weet waar je goed in bent en maak daar gebruik van. Is schrijven niet zo jouw ding? Doe het dan niet en huur een goede schrijver in die jouw verhaal weet los te peuteren en vertalen naar goede teksten. Verhalen vertellen is een vak. Net als creatieve vormgeving, ontwikkelen of besturen. Daar moet je mij dan weer niet voor vragen.

-Wil je weten hoe je goede  SEO webteksten kunt schrijven? Lees dan ook eens onze blog: Goede SEO webteksten schrijven – 4 tips.-

Gepubliceerd op:
11 augustus 2016

Categories: Storytelling

Primaire Sidebar

Laatste blogs

Contentshock? Pure onzin!

tiktok volgers kopen

TikTok volgers kopen en 4 andere tips om influencer te worden

Zoeken

Eigen labels

Bij Contenticiteit hebben we een aantal premium websites in diverse niches. Via deze websites je doelgroep bereiken of werken aan je SEO? Bekijk onze labels.

Domeinnaam nodig?

Wist je dat je via ons ook prachtige domeinnamen kunt scoren? Kijk voor een overzicht op DomeinOpties.nl

Explore more

Projecten Ons verhaal Contact

Footer

Contenticiteit

Online uitgever voor de moderne en resultaatgerichte
marketing manager / seo specialist.

Copyright © 2023 · Contenticiteit / Algemene voorwaarden

Socials & Contact

  • E-mail
  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter