Contenticiteit https://www.contenticiteit.nl/ Meer bezoekers en conversie door authentieke content. Thu, 25 Aug 2022 11:38:41 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://www.contenticiteit.nl/wp-content/uploads/2016/06/cropped-Contenticiteit-logo-infinity-100px-32x32.png Contenticiteit https://www.contenticiteit.nl/ 32 32 TikTok volgers kopen en 4 andere tips om influencer te worden https://www.contenticiteit.nl/social-media/tiktok-volgers-kopen/ Wed, 15 Sep 2021 10:15:12 +0000 https://www.contenticiteit.nl/?p=1606 Aspireer jij een carrière als influencer en kun je niet wachten om te gaan knallen op social media en content te maken die viraal gaat? Je ziet het wel voor je om aanvragen voor samenwerkingen te krijgen en droomt van perspakketjes en toffe persevents. Influencer worden is een droom van velen, die je wat makkelijker […]

Het bericht TikTok volgers kopen en 4 andere tips om influencer te worden verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Aspireer jij een carrière als influencer en kun je niet wachten om te gaan knallen op social media en content te maken die viraal gaat? Je ziet het wel voor je om aanvragen voor samenwerkingen te krijgen en droomt van perspakketjes en toffe persevents. Influencer worden is een droom van velen, die je wat makkelijker kunt bereiken met onze handige tips & tricks. Van TikTok volgers kopen tot aan het gebruiken van trending hashtags. Ideaal voor influencers in spé.

#1 TikTok volgers kopen

Een vliegende start maak je natuurlijk door volgers te kopen. Dit kan gemakkelijk en veilig online zodat je al binnen de kortste keren een trouwe fanbase hebt opgebouwd. Het is het perfecte begin om op te vallen op social media. TikTok volgers kopen zorgt ervoor dat je video sneller in de Explore Page komt, waarna hij pas écht viral kan gaan. 

#2 Speel in op social mediatrends

Echte influencers weten wat er speelt en haken daar vernuftig op in. Het is dus belangrijk dat je aanwezig bent op de meeste social mediakanalen (Instagram, TikTok, Pinterest). Maar je aanwezigheid is niet genoeg wanneer je andere wilt influencen. Je moet namelijk ook actief zijn op deze kanalen. Alleen dan kun je inspelen op de huidige social mediatrends. Een hashtag die viraal gaat, een nieuwsbericht dat massaal wordt gedeeld of een leuk nummer waar veel andere influencers een reels of TikTok mee maken.

#3 Maak kwalitatieve content

Als influencer wil je anderen ‘influencen’. Iets wat alleen kan wanneer je kwalitatieve content maakt die zó goed in elkaar zit dat anderen het wel moeten delen. Denk aan prachtige fotografie van hoge kwaliteit, een waardevolle post of een video waarin je gebruik maakt van leuke overgangen. Hoe hoger de kwaliteit, hoe betrouwbaarder je overkomt én hoe sneller andere gebruikers jou als voorbeeld gaan zien.

#4 Video, video, video

Instagram kondigde eerder dit jaar al aan dat de focus op video komt te liggen. Na de fotografie, staat nu Instagram Reels in de spotlight. Dus wil je écht een influencer worden? Dan is het maken van video’s onvermijdelijk. Ook handig: je kunt de video’s ook doorplaatsen op TikTok zodat je ook op dit medium viral kan gaan. Verwijder dan wel even de Instagram- of TikTok handle voordat je ‘m plaatst.

#5 Hashtags, likes en reacties

Dé manier om gevonden te worden, is door te werken met hashtags. Ga vijftien minuten voordat je een nieuwe post plaatst de hashtags langs van de branche die jij volgt. Like de meest recente berichten en laat reacties achter bij de posts die je interessant vindt. Hierdoor val je op bij deze accounts. Deze gaan jouw account bezoeken en zien als eerste die gloednieuwe post van jou. Hoe meer likes, hoe dichter je bij de carrière als influencer komt!

Handig hè, deze vijf tips? In een notendop: het is belangrijk dat je opvallende content maakt van hoge kwaliteit. Je kunt er bovenuit stijgen door TikTok volgers te kopen en in te spelen op de social mediatrends van dit moment. De focus ligt steeds op video, dus pak die videocamera er maar snel bij en je bent klaar om te gaan influencen.

Het bericht TikTok volgers kopen en 4 andere tips om influencer te worden verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Help: minder traffic via Facebook, wat nu? https://www.contenticiteit.nl/contentcreatie/help-minder-traffic-via-facebook-wat-nu/ Wed, 24 Mar 2021 12:36:39 +0000 https://www.contenticiteit.nl/?p=1585 De toekomst van Facebook lijkt allerminst rooskleurig: het sociale medium wordt door steeds minder jongeren gebruikt en websites krijgen inmiddels meer bezoekers via Google dan via Facebook. Uit onderzoek van Buzzsumo blijkt dat content 50% minder gedeeld wordt. Wordt Facebook daarmee minder belangrijk voor bedrijven, bloggers en websites? En hoe vul je dat gat in […]

Het bericht Help: minder traffic via Facebook, wat nu? verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
De toekomst van Facebook lijkt allerminst rooskleurig: het sociale medium wordt door steeds minder jongeren gebruikt en websites krijgen inmiddels meer bezoekers via Google dan via Facebook. Uit onderzoek van Buzzsumo blijkt dat content 50% minder gedeeld wordt. Wordt Facebook daarmee minder belangrijk voor bedrijven, bloggers en websites? En hoe vul je dat gat in je traffic?

Een nieuw algoritme 

De inzet van Facebook voor bedrijven was een jarenlang discussiepunt: wel of niet doen, hoe dan zo’n pagina invullen, enzovoort. Nu toch vele ondernemers eindelijk de stap hebben gewaagd en een bedrijfspagina hebben aangemaakt, verandert Facebook het algoritme.

Dit aangekondigde nieuwe algoritme zou bedrijfspagina’s ‘benadelen’. Het idee van Facebook is dat de gebruikers vooral willen zien wat hun Facebook-friends posten. (Hoe zouden ze daar nu bij komen…) Content van bedrijfspagina’s wordt dus minder vaak getoond. 

Nog minder Facebook-traffic 

En dan zijn er nog twee ontwikkelingen waardoor Facebook minder aantrekkelijk uit de bus komt.

 1. Steeds minder jongeren gebruiken Facebook. 
 2. Op mobiel worden websites inmiddels vaker bezocht via Google dan via een social medium zoals Facebook.

Daarnaast lag Facebook onder vuur rondom privacy en gebruik van persoonsgegevens. Dat resulteerde in opzegging van accounts, ook door ludieke acties zoals die van Zondag met Lubach.

Minder bezoekers op je website, wat nu?

Het is niet zeker hoe het gebruik van Facebook zal gaan verlopen. Maar met 9,7 miljoen Nederlandse gebruikers zou ik het medium voorlopig nog niet helemaal afschrijven.

Met een goede strategie zou je er voor kunnen zorgen dat er nog steeds traffic vanuit Facebook naar je website blijft komen. Engagement is daarbij key.

Je kunt natuurlijk ook denken aan het inzetten van een ander sociaal medium. Instagram, Snapchat, YouTube of Pinterest bijvoorbeeld. En zelfs Twitter schijnt nog steeds voor veel bezoekers te kunnen zorgen.

Echter, beter nog werkt de volgende strategie.

#byebyefacebook, hello Google

Uit de eerdergenoemde cijfers blijkt dat veel mobiele internetters niet meer uitsluitend via sociale media op een website terecht komen. Ze openen gewoon Google op hun mobiel. Eerder was dat alleen op desktop het geval. Daarmee lijkt SEO voor mobiele websites nog belangrijker te worden. Aandacht voor organische zoekresultaten is nu meer dan ooit cruciaal om leads en/of verkopen te realiseren.

Wij zien dat trouwens al veel langer bij onze klanten: social media zorgt voor traffic, maar de echte leads komen via SEO. Simpelweg omdat iemand die zoekt via Google op zoek is naar een antwoord of oplossing. Deze persoon zal dus veel meer interesse hebben in jouw dienst of product in plaats van iemand die slechts half geïnteresseerd doorklikt op een link via Facebook.

Voor Heers geldt hetzelfde: dankzij onze topposities in Google op diverse zoekwoorden (bijvoorbeeld ‘seo bureau’ of ‘linkbuilding bureau’) krijgen we aanvragen binnen.

Kansen om het gat in je traffic op te lossen

De inzet van social media zou altijd een belangrijke rol moeten spelen in jouw online strategie. Maar uiteindelijk is je website zelf je grootste prioriteit! Dáár gebeurt het! 

Ga daarom voor een holistische aanpak. Dat houdt in dat je je niet focust op één onderdeel, maar álles aanpakt om jouw site tot een succes te maken.

Dus: zorg ervoor dat je website originele en goedgeschreven content bevat, dat deze snel is en de beste user experience biedt (ook op mobiel!). Immers, een website die geliefd is bij gebruikers, wordt geliefd door Google. Je beloning is een hogere ranking.

Help de zoekmachine ook een handje. Doe goed keyword onderzoek en focus je SEO op deze zoekwoorden.

Als je website al deze features heeft, zul je traffic krijgen – via Google dus.

Kwaliteitscontent is king

Nog even over de ‘originele en goedgeschreven content’ die ik hierboven noemde. Het is een grote kans met het oog op SEO, maar ik wil er wel een kanttekening bij plaatsen.

Voor SEO heb je content nodig. Zeker in een markt met veel concurrentie. Een website met veel content scoort beter dan een site met minder pagina’s, omdat Google die eerste als informatiever beschouwt. Let wel: daarbij gaat het om content van kwaliteit.

Nu het internet steeds voller wordt, is kwaliteit echt het toverwoord.

Ian Anderson Gray: “The news that content is being shared less is depressing, but it validates the view that it’s more important than ever to create really in-depth and valuable content, especially content that encourages comments and building a mini-community.

Marketing guru Mark Schaefer stelt dat méér schrijven over een onderwerp dat al populair is de verkeerde strategie is. Schrijf juist over onderwerpen vóórdat ze populair worden. “You’ve got to be first, and you’ve got to be original. Once the niche starts getting filled, the content isn’t going to work for you.” aldus Schaefer in het Buzzsumo artikel.

Content tips:

 • Maak geen content alleen omdat iedereen dat doet.
 • Onderzoek het saturatieniveau van een bepaald onderwerp. Als er al veel over geschreven is, kies dan een gerelateerd onderwerp of maak het onderwerp minder breed.

In het kort

Door de veranderingen in consumentengedrag en bij Facebook zelf, zou het goed kunnen dat je website minder bezoekers via Facebook trekt. Als dit altijd een grote bron van traffic is geweest, kan dat schrikken zijn. Zoek daarom naar alternatieven om toch verkeer naar je site te blijven trekken. Met het oog op de toekomst is SEO je beste kans. Focus je op niches en creëer kwalitatieve content om je bezoekers van dienst te zijn en naar je site te blijven trekken.

Het bericht Help: minder traffic via Facebook, wat nu? verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Effectieve content marketing: wat ga je meten? https://www.contenticiteit.nl/contentmarketing/effectieve-content-marketing-wat-meten/ Tue, 31 Jan 2017 13:58:00 +0000 http://www.contenticiteit.nl/?p=1359 Content marketing zorgt voor meer zichtbaarheid, thought leadership en engagement. Ik geloof erin. Het is een respectvolle en effectieve manier om klanten aan te trekken. Door te zorgen voor waardevolle content, trek je klanten aan die beter geïnformeerd zijn en weten waar je voor staat. Daarbij is het kostenplaatje veel lager dan bij andere marketingvormen. Daar moet […]

Het bericht Effectieve content marketing: wat ga je meten? verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Content marketing zorgt voor meer zichtbaarheid, thought leadership en engagement. Ik geloof erin. Het is een respectvolle en effectieve manier om klanten aan te trekken. Door te zorgen voor waardevolle content, trek je klanten aan die beter geïnformeerd zijn en weten waar je voor staat. Daarbij is het kostenplaatje veel lager dan bij andere marketingvormen. Daar moet je gebruik van maken.

Ik zie ook een gevaar bij content marketing, je kunt blijven hangen. Je produceert wel regelmatig content en verspreidt dat weer, maar je hebt niet echt een idee wat ermee gebeurt en welk effect het heeft. Dat is zonde.

Meten is een lastig dingetje. Niet alle inspanningen zijn even goed te meten namelijk. Je moet ook niet alles willen meten, want dan schiet je je doel voorbij. Begin daarom met bepalen wat belangrijk is en welke data er nodig zijn om het effect van je inspanningen te meten.

Data analyseren: wat ga je meten?

Om je content marketing effectief te meten, zul je eerst moeten weten welke criteria meetbaar en nuttig zijn. Op basis daarvan kun je effectief de data analyseren. Er zijn 8 verschillende criteria om de effectiviteit van je content marketing te meten:

1) Consumptie

Goede content maken is leuk, maar uiteindelijk wil je analyseren wie/wat/waar/wanneer/hoe mensen je content consumeren. Je wilt de volgende vragen beantwoorden als je wilt weten hoe je doelgroep de content consumeert:

 • Hoeveel mensen consumeren je content?
 • Welke kanalen gebruiken ze?
 • Hoe vaak en hoe serieus is hun consumptie?

2) Verspreiding

Als je content gedeeld wordt, weet je dat er waardering is voor je content en dat je publiek zich met jouw publicaties verbindt. Mensen delen content die nuttig, vermakelijk en/of informatief is en alleen maar als de kwaliteit ervan hun reputatie verhoogt. Content die gedeeld wordt is dus een zeer goede aanwijzing dat je content produceert die jouw publiek belangrijk vindt. De te beantwoorden vragen voor dit criterium zijn:

 • Welke content wordt gedeeld?
 • Wie deelt ze?
 • Hoe/waar worden ze gedeeld?

3) Leadgeneratie

Bepaalde content is echt bedoeld voor het midden van de funnel. Je bezoeker overweegt of jouw merk en jouw dienst het beste aansluit bij zijn behoeften. Bepaalde acties die je bezoeker onderneemt, markeren die bezoeker als een serieuze lead. Je wilt de volgende vraag beantwoorden om dat te kunnen meten:

 • Hoe ondersteunt content de verwachtingen van je consument als het gaat om lead generatie en lead nurturing? (midden van de funnel)

4) Sales

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om hoeveel euro’s je marketinginspanningen uiteindelijk opleveren. Dat geldt voor alle vormen van marketing, dus ook voor content marketing. Het voordeel van content marketing is dan wel weer dat heel veel gegevens al beschikbaar zijn of beschikbaar kunnen worden gemaakt. Data analyseren levert op dit vlak de meest concrete cijfers op. De vragen die je stelt om dit inzichtelijk te krijgen zijn:

 • Hoe beïnvloedt content de resultaten aan de onderkant van de funnel?
 • Hoe vult content je pijplijn?
 • Hoe genereert content omzet?

5) Duurzaamheid

Je wilt graag weten wat er gebeurt na een eerste bezoek aan je website. Hoe goed ben je in staat om de aandacht vast te houden? Door consumptie en duurzaamheid naast elkaar te leggen, kun je gaan begrijpen hoe vaak bezoekers terugkomen en waarom ze zich inschrijven voor meer content. Je vraag voor dit doel:

 • Hoe effectief ben je met het vasthouden van de aandacht van je buyer persona vanaf het eerste contactpunt?

6) Engagement

Engagement is sterk gerelateerd aan consumptie en stabiliteit. Maar de overweging is toch net anders. Je wilt weten of mensen de interactie aangaan met je publicaties, en hoeveel tijd je publiek neemt om je content ook echt te lezen/bekijken.

 • Hoe vertaalt de combinatie van consumptie en spreiding voor ‘engagement’?
 • Inspireert je content gebruikers om actie te ondernemen?
 • Welke actie ondernemen ze?
 • Hoe vaak en systematisch worden die acties ondernomen?

7) Productie

Dit doel staat echt los van de andere meetdoelen. Je meet niet wat je content doet, maar je meet de output en efficiency van je content. Verlies hierbij niet uit het oog dat het effect en de kwaliteit van je content het belangrijkst blijven. Toch is het belangrijk om te weten hoe je middelen (arbeid, financieel en tijd) worden ingezet. Vragen daarbij zijn:

 • Hoe presteert jouw team, afgezet tegen de deadlines en doelen in je contentkalender?
 • Hoe lang duurt het voor je team om een content idee om te zetten in gepubliceerde content?
 • Hoeveel content publiceer je gemiddeld in een specifiek tijdframe?

8) Kosten

Net als bij productie, gaat ook kosten over productie efficiency, maar in dit geval kijk je alleen naar de financiële kosten, in context met je totale content marketing ROI. De vragen die je wilt beantwoorden zijn:

 • Wat zijn de totale kosten voor je content marketing?
 • Wat zijn de kosten per stuk? Per creatieve bron?
 • Wat zijn de kosten voor verspreiding en promotie?

Nu je weet wat belangrijke meetdoelen zijn, heb je de eerste stap gemaakt. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Bepaal nu eerst welke meetdoelen belangrijk zijn. Daarna is het tijd om echt aan de slag te gaan. In een volgende blog zal ik je uitleggen hoe je de doelen precies meetbaar maakt.

Meer weten over content marketing? Lees ook eens onze volgende blogs:

De opkomst van content marketing

Content marketing levert 3 keer meer leads op

Het bericht Effectieve content marketing: wat ga je meten? verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Afbeeldingen optimaliseren voor SEO https://www.contenticiteit.nl/zoekmachine-optimalisatie/afbeeldingen-optimaliseren-voor-seo/ Thu, 26 Jan 2017 13:46:52 +0000 http://www.contenticiteit.nl/?p=1374 Afbeeldingen worden nog vaak vergeten als het gaat om zoekmachine optimalisatie (SEO). Zonde, want Google kijkt hier toch echt wel naar. Bovendien zijn je verbinding en de snelheid van bijvoorbeeld je oude trage refurbished iPhone 8 niet altijd optimaal. Wat mij betreft zijn er 3 zaken waarop je echt moet letten bij je afbeeldingen als […]

Het bericht Afbeeldingen optimaliseren voor SEO verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Afbeeldingen worden nog vaak vergeten als het gaat om zoekmachine optimalisatie (SEO). Zonde, want Google kijkt hier toch echt wel naar. Bovendien zijn je verbinding en de snelheid van bijvoorbeeld je oude trage refurbished iPhone 8 niet altijd optimaal.

Wat mij betreft zijn er 3 zaken waarop je echt moet letten bij je afbeeldingen als het om SEO gaat: de alt txt, de bestandsnaam en de bestandsgrootte.

De ALT tag / text

De ALT-tag (of Alt-text) gebruik je bij een afbeelding om aan te geven wat er op die afbeelding te zien is. Enerzijds voor mensen met een visuele beperking (via speciale apparatuur wordt dit dan bijvoorbeeld voorgelezen), anderzijds voor de zoekmachines (die eigenlijk ook visueel beperkt zijn).

Een goede alt-tag bevat natuurlijk het zoekwoord voor die pagina. Dat zou er dus bijvoorbeeld voor deze pagina zo uitzien:

<img alt=”afbeeldingen optimaliseren” src=”/images/afbeeldingen-optimaliseren.jpg”>.

Let op: hiermee let ik dus vooral op SEO en minder op de visueel beperkte gebruiker.

De bestandsnaam

In het voorbeeld hierboven zie je dat ik voor de bestandsnaam ook het zoekwoord heb gebruikt. Google kan namelijk ook aan de bestandsnaam herkennen waar de afbeelding over gaat.

Let er dus op dat je hele website niet vol staat met bestandsnamen zoals IMG7345398.jpg. Tenzij je daar heel graag op gevonden wilt worden, natuurlijk.

De bestandsgrootte

Wellicht de meest onderschatte factor, maar bestandsgrootte is iets om rekening mee te houden. Nog steeds merken we dat veel klanten (maar ook webredacteuren en bloggers) klakkeloos afbeeldingen van 5000*1600 pixels in hun content management systeem uploaden. De bestandsgrootte van dergelijke bestanden is vaak meer dan 8MB.

Killing voor de snelheid van je website en daarmee ook voor je ranking en je conversie, want een langzame website zorgt voor minder conversie. Los daarvan hanteren de meeste webhosters nog steeds een maximum aan schijfruimte en loopt je hostingpakket dus snel vol als je er veel bestanden van circa 10MB in zet.

Je kunt je afbeelding in programma’s zoals Adobe Photoshop prima optimaliseren qua bestandsgrootte. Daarnaast helpen tools zoals ImageOptim (Mac) je ook nog aan een paar kb’s extra winst.

Voor het populaire content management systeem WordPress zijn er diverse betaalde en onbetaalde plugins die de afbeeldingen optimaliseren bij (en /of) na het uploaden van je bestanden. De laatste tijd gebruik ik daarvoor zelf bijvoorbeeld Imagify, afkomstig van dezelfde partij die achter de caching plugin WP Rocket zit.


Ook interessant:

Het bericht Afbeeldingen optimaliseren voor SEO verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Content marketing als tool voor recruitment marketing https://www.contenticiteit.nl/contentmarketing/tool-voor-recruitment-marketing/ Thu, 08 Dec 2016 10:00:06 +0000 http://www.contenticiteit.nl/?p=1285 Goede content marketing levert meer leads op. Dat is inmiddels wel duidelijk. Internet wemelt inmiddels van de vele cases waarin de bijzondere effecten van content marketing worden beschreven. En niet alleen op sites als die van Content Marketing Institute (CMI) of HubSpot. Ook in Nederland zijn tal van mooie cases beschikbaar waarin content marketing echt […]

Het bericht Content marketing als tool voor recruitment marketing verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Goede content marketing levert meer leads op. Dat is inmiddels wel duidelijk. Internet wemelt inmiddels van de vele cases waarin de bijzondere effecten van content marketing worden beschreven. En niet alleen op sites als die van Content Marketing Institute (CMI) of HubSpot. Ook in Nederland zijn tal van mooie cases beschikbaar waarin content marketing echt verschil heeft gemaakt voor corporates.

Meestal wordt content marketing ingezet voor zaken als:

 • thougth leadership
 • leads genereren
 • branding
 • traffic naar de website genereren
 • online zichtbaarheid vergroten (awareness)

En dat werkt ontzettend goed, de cases zijn overweldigend en overtuigend.

Content marketing verstevigt je employer brand

Organisaties die zelf begonnen zijn vanwege (één van) bovenstaande redenen, zien vaak een bijzonder bij-effect ontstaan: ze worden gewilder als werkgever. Marcel Hielkema, Managing Director bij advocaten- en notariskantoor Dirkzwager vertelt daarover:

“We hebben met onze content marketing een smoel gecreëerd bij een nieuwe lichting juristen, zo bleek onlangs uit onderzoek naar de tien meest aantrekkelijke werkgevers voor rechtenstudenten. Dan zie je op zo’n lijstje allerlei klinkende namen voorbij komen. En Dirkzwager.”

Dat was niet de insteek van Dirkzwager. Het was ‘alleen maar’ een mooi bij-effect.

Content marketing inzetten voor recruitment

Laatst sprak ik met Hans Rademakers, Recruitment Team Manager bij ICT. ICT is een organisatie die software-oplossingen biedt voor de technische en industriële automatisering. De organisatie koos ervoor om content marketing puur in te zetten voor recruitment marketing. Bij ICT is namelijk doorlopend behoefte aan goede PLC-programmeurs.

Door middel van content marketing wordt content gemaakt die interessant en relevant is voor die programmeurs. Om te kunnen beginnen, werd er een strategie gemaakt en de website werd daarop ingericht.

recruitment marketing
Met content marketing vind je wél de juiste kandidaat voor je vacature.

Meer bezoekers voor de werken-bij site

Gevolg? Na een aantal maanden werd de werken-bij site door meer dan 4 keer zoveel bezoekers gevonden. Daardoor zullen vacatures veel sneller door kandidaten gevonden worden, waardoor minder gebruik hoeft te worden gemaakt van plaatsingen via externe bureaus.

Lees onze case op Frankwatching als je wilt weten hoe ICT dit precies heeft aangepakt en hoe je zelf aan de slag kunt!

Content marketing laat zien wat voor werkgever je bent

Goede content marketing, die past bij jouw organisatie en ook nog eens relevant is voor je doelgroep, is daarmee een perfecte tool om je employer brand te verstevigen. De content laat zien wat voor werkgever je bent. Potentiële kandidaten zien aan welke projecten ze in de toekomst misschien wel mogen gaan werken. Ze gaan je vinden, maar dat niet alleen: ze willen graag bij jou komen werken. Dat is een insteek waarmee je een gedreven team kunt bouwen!

*Vind je dit een interessant onderwerp? Lees dan deze blog met 5 tips om content marketing in te zetten voor recruitment, door Connexys, ontwikkelaar en leverancier van software voor recruitment.

Ook interessant:


Foto: ICT

Het bericht Content marketing als tool voor recruitment marketing verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Influencer marketing https://www.contenticiteit.nl/contentmarketing/influencer-marketing/ Fri, 11 Nov 2016 12:23:20 +0000 http://www.contenticiteit.nl/?p=1444 Influencer marketing is hot. Iets wat de ouderwetse PR bureaus al eeuwen doorhadden begint nu ook online steeds meer een fenomeen te worden. Van bekende modellen die kleding op hun instagram account promoten tot aan kleinere blogs zoals Sfeer & Comfort, die artikelen schrijven over merken, bedrijven, producten en diensten. Maar ook hele gespecialiseerde blogs over gezondheid […]

Het bericht Influencer marketing verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Influencer marketing is hot. Iets wat de ouderwetse PR bureaus al eeuwen doorhadden begint nu ook online steeds meer een fenomeen te worden. Van bekende modellen die kleding op hun instagram account promoten tot aan kleinere blogs zoals Sfeer & Comfort, die artikelen schrijven over merken, bedrijven, producten en diensten. Maar ook hele gespecialiseerde blogs over gezondheid zoals bijvoorbeeld Omnino.

Er zijn inmiddels duizenden bloggers in Nederland die hun eigen blog graag beschikbaar stellen voor de promotie van een bedrijf of product. Soms voor een financiële vergoeding, soms voor een betaling in natura. Voor onze eigen klanten zijn we altijd op zoek naar nieuwe ‘influencers’ of ze nou bloggen of vloggen. Als ze maar een autoriteit(je) zijn en redelijk wat bereik hebben. Waar het in onze branche door sommigen al snel weggezet wordt als linkbuilding is het in mijn ogen niet anders dan ouderwetse PR in een nieuw online jasje.

Veel marketeers beginnen deze mening te delen en omdat we in onze branche nou eenmaal graag hippe, nieuwe termen gebruiken wordt er steeds vaker met de term influencer marketing gesmeten.

Maar hoe je het ook noemt en hoe je bloggers en vloggers inzet, het kan heel goed werken. Zo hebben door de inzet van tientallen bloggers voor duizenden extra bezoekers gezorgd op de website van een klant van ons. En bijna 6% van die bezoekers is uiteindelijk in de showroom van deze klant terechtgekomen.

Wil je zelf ook bloggers voor je laten werken? Meer relevante bezoekers op je website? Een zetje omhoog in de rankings van Google? Laat het ons weten!

Het bericht Influencer marketing verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
F*ck grammatica https://www.contenticiteit.nl/contentcreatie/fuck-grammatica/ Tue, 08 Nov 2016 16:05:34 +0000 http://www.contenticiteit.nl/?p=875 Je wilt natuurlijk geen domme blunders in je tekst, maar uiteindelijk schrijf je je teksten ook niet voor de taalnazi’s. Je schrijft je teksten omdat je impact wilt realiseren bij je doelgroep toch? In dit artikel komen een aantal voorbeelden ter sprake die laten zien dat je wel eens minder over de grammatica regeltjes in mag zitten. […]

Het bericht F*ck grammatica verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Je wilt natuurlijk geen domme blunders in je tekst, maar uiteindelijk schrijf je je teksten ook niet voor de taalnazi’s. Je schrijft je teksten omdat je impact wilt realiseren bij je doelgroep toch? In dit artikel komen een aantal voorbeelden ter sprake die laten zien dat je wel eens minder over de grammatica regeltjes in mag zitten.

Dit omdat mensen bij webteksten meer scannen dan lezen en alles op een website gericht is op een actie (conversie).

Fuck volzinnen!

Volzinnen geven duidelijke informatie en het is ook aan te raden die zoveel mogelijk te gebruiken. Voor sommige delen van je webtekst is het echter soms nuttig om korte snippets te gebruiken zoals ‘waarom lid worden?’ in plaats van bij voorbeeld ‘waarom zou je lid moeten worden’. Die korte variant kun je bijvoorbeeld gebruiken in een tabel in je tekst of als kop van je paragraaf.

Korte snippets maken het voor je lezer makkelijker om de tekst snel te scannen. De eventueel ontbrekende informatie in zo’n snippet moet dan natuurlijk wel uit de context te halen zijn.

Fuck het uitschrijven van getallen!

Normaal gesproken zou je kleine getallen volledig uit moeten schrijven, maar in verband met het online scannen en verwerken van informatie werken cijfers echt beter. Als je getallen volledig uitschrijft vallen ze simpelweg minder goed op.

‘Meer dan honderd topposities in Google’ valt echt minder op dan ‘Meer dan 100 topposities in Google’.

Fuck lange paragrafen!

Als je wat ouder bent, net zoals ik inmiddels (pijnlijk), heb je vroeger geleerd paragrafen van minimaal 3-5 zinnen te schrijven. Zinnen dus en geen regels. Bij webteksten proberen we juist korte tekstblokken van 3-4 regels te gebruiken, zodat de tekst niet op een groot saai tekstblok lijkt waar je niet aan wilt beginnen.

Impact boven regeltjes

Je webtekst is, als het goed is, bedoeld om een bepaalde impact te hebben bij de lezer. Je wilt opvallen, je wilt dat mensen over je content gaan praten en deze delen op social media. Of je wilt dat mensen contact met je opnemen of je product verkopen.

Of heb je liever een saaie, maar grammaticaal correcte webtekst die niemand volledig leest en die niet tot de gewenste actie leidt?

Het bericht F*ck grammatica verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
3 tips voor e-mailmarketing die de open rates verhogen https://www.contenticiteit.nl/contentcreatie/tips-voor-e-mailmarketing/ Thu, 27 Oct 2016 07:05:10 +0000 http://www.contenticiteit.nl/?p=1152 E-mailmarketing is nog steeds de meest succesvolle manier om potentiële klanten te bereiken. Uit recent onderzoek door Blinker, leverancier van online marketingsoftware, blijkt dat 73% van de Nederlanders minimaal éénmaal per jaar een aanschaf doet naar aanleiding van een commercieel e-mailbericht. 55% deed dat zelfs meer dan één keer per jaar. Daarbij worden e-mail nieuwsbrieven door […]

Het bericht 3 tips voor e-mailmarketing die de open rates verhogen verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
E-mailmarketing is nog steeds de meest succesvolle manier om potentiële klanten te bereiken. Uit recent onderzoek door Blinker, leverancier van online marketingsoftware, blijkt dat 73% van de Nederlanders minimaal éénmaal per jaar een aanschaf doet naar aanleiding van een commercieel e-mailbericht. 55% deed dat zelfs meer dan één keer per jaar.

Daarbij worden e-mail nieuwsbrieven door 20 tot 60% van de ontvangers gelezen. Op social media zijn die percentages bijvoorbeeld veel lager. Inschrijvingen op e-mailmarketing is voor websites die leads willen genereren niet voor niets één van de belangrijkste conversiedoelen.

3 Tips voor e-mailmarketing

Succesvolle e-mailmarketing kan jouw organisatie dus echt omzet opleveren en dat begint met een zo hoog mogelijke open rate. Daarvoor zijn 3 elementen belangrijk:

 1. onderwerpregel
 2. afzender
 3. pre-header

E-mail wordt namelijk steeds meer op de smartphone gecheckt en dan zijn deze 3 elementen de eerste die de ontvanger ziet. De combinatie van die elementen zorgt ervoor of de mail überhaupt geopend wordt.

1) Maak een pakkende onderwerpregel

Ga er dus maar voor zitten en bedenk een onderwerpregel die de ontvanger verleidt om de e-mail te openen. Een paar vuistregels die je daarbij kunnen helpen:

 • korte titels scoren beter dan langere titels;
 • vertel precies wat de ontvanger van de nieuwsbrief kan verwachten;
 • Maak duidelijk wat het voordeel is voor de lezer;
 • kies prikkelende titels.

Goede voorbeelden:

 • 7 tips voor meer bezoekers op je website
 • Zo draag je de trenchcoat dit seizoen!

 2) Zorg voor een herkenbare afzender

Dus niet: noreply @ contenticiteit.nl. Het hoogste percentage opens volgt meestal op de combinatie volledige medewerkersnaam en bedrijfsnaam (bijvoorbeeld Judith van Oudheusden | Contenticiteit).

Bij deze optie moet de medewerker wel het bekende gezicht van de organisatie zijn en bij je doelgroep passen. Ik kreeg zelf laatst een e-mail nieuwsbrief van een lingeriewinkel met deze combinatie. De afzender was echter de eigenaar van de winkel, een onbekende man die voor mij geen directe link met die winkel had. Ik had niet zoveel behoefte om de mail te openen. Waarom zou een wildvreemde man mij over lingerie adviseren? Pas later zag ik de winkelnaam en omdat ik kort daarvoor prettig geholpen was door één van de adviseuses in de winkel, opende ik de mail alsnog. Dat was bijna een gemiste kans.

Nog een nadeel: als de medewerker vertrekt, ben je het voordeel weer even kwijt totdat de vervanger bekend genoeg is.

Andere mogelijkheden:

 • voornaam medewerker | bedrijfsnaam (bijvoorbeeld Judith | Contenticiteit)
 • volledige medewerkersnaam (Judith van Oudheusden)
 • alleen de bedrijfsnaam (Contenticiteit)

Kies niet blind voor de optie die de meeste opens genereert, maar vraag je af wat bij je organisatie past en wat voor jouw doelgroep het prettigst is.

3) De pre-header is de bonus

Is de ontvanger nog niet helemaal overtuigd of de mail de moeite van het lezen waard is? De pre-header kan de deal sluiten. Zorg er dus voor dat daar niet de tekst ‘ Kunt u deze e-mail niet lezen? Klik dan hier‘ komt te staan. Kies voor:

 1. de pay-off – de pre-header is dan altijd herkenbaar, net als de afzender;
 2. een subtitel voor het onderwerp – je hebt ineens een bonus van 5 tot 7 woorden waarin je de ontvanger nog meer kunt prikkelen.

Verander 1 element tegelijk

Bovenstaande tips voor e-mailmarketing maken jouw open rates zo succesvol mogelijk. In de meeste gevallen is het een kwestie van de tips toepassen en meten wat er gebeurt. Verander niet alle elementen van de e-mailmarketing in één keer, je weet dan niet waardoor de open rate hoger werd. Begin met dat element waar de meeste kansen lijken te liggen. Verander pas een ander element als je er zeker van bent wat die ene verandering met de resultaten heeft gedaan.

-Is leadgeneratie een hoofddoel voor jouw website? Lees dan ook eens onze blog: Content marketing levert 3 keer meer leads op.-

Het bericht 3 tips voor e-mailmarketing die de open rates verhogen verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
8 belangrijke stappen voor meer bezoekers op je website https://www.contenticiteit.nl/contentmarketing/meer-bezoekers-website/ Tue, 11 Oct 2016 13:07:54 +0000 http://www.contenticiteit.nl/?p=1114 Veel ondernemers zijn tevreden over de look & feel van hun website. Na verloop van tijd vragen ze zich echter regelmatig af of online marketing wel werkt omdat de bezoekers uitblijven. Net als offline komen de bezoekers online niet vanzelf en moet er gewerkt worden om je website vindbaar en populair te maken. In dit artikel ga […]

Het bericht 8 belangrijke stappen voor meer bezoekers op je website verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Veel ondernemers zijn tevreden over de look & feel van hun website. Na verloop van tijd vragen ze zich echter regelmatig af of online marketing wel werkt omdat de bezoekers uitblijven. Net als offline komen de bezoekers online niet vanzelf en moet er gewerkt worden om je website vindbaar en populair te maken.

In dit artikel ga ik in op:

 • de belangrijkste zaken waar je aan moet denken voor je een nieuwe website lanceert;
 • de belangrijkste zaken waar je aan moet denken nadat je nieuwe website live is.

1) Content strategie

Het begint allemaal met het in kaart brengen van de buyer persona’s en de customer journey. Welke onderwerpen / vragen leven binnen je doelgroep en hoe vertaal je dat naar relevante content? Websites waarop alleen geroepen wordt wat de onderneming doet en hoe goed ze daarin zijn werken namelijk al lang niet meer >> meer over content strategie

2) Zoekwoorden analyse

Nu je in kaart heb gebracht wat er speelt binnen je doelgroep is het tijd om te controleren of er in Google relevante zoektermen gebruikt worden waar veel zoekvolume op zit. Ondanks dat Google steeds slimmer wordt, zijn zoekwoorden namelijk nog steeds belangrijk voor de vindbaarheid van je content.

De belangrijkste zoekwoorden gebruik je samen met de input uit de content strategie voor de content creatie. Daarnaast verwerk je de belangrijkste zoektermen in de structuur van je website.

3) Content

Na de content strategie en de zoekwoorden analyse is het tijd om content te creëren. In de meeste gevallen gaat het hierbij om geoptimaliseerde webteksten, die je bezoekers verleiden tot conversie. Een geoptimaliseerde webtekst voldoet dus niet alleen aan de de verwachtingen van de bezoeker, maar ook aan de richtlijnen van Google.

4) Technische optimalisatie

Techniek wordt vaak vergeten, zelfs door een hele nieuwe generatie SEO specialisten. Dit komt omdat veel mensen zich blind staren op content en daarnaast ook geen technische kennis hebben. Technische zaken zoals codering, toegankelijkheid en snelheid van je website zijn echter belangrijk voor de ranking van je website in Google. Zorg dus voor een goede technische basis en bezuinig niet op de hosting van je website.

5) Nog meer content

Nu je website goed staat is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te publiceren. Op deze manier ziet Google dat je website actief is en dit helpt je weer in de organische zoekresultaten.

Door regelmatig te bloggen op basis van je content strategie kun je bovendien een autoriteit worden binnen je vakgebied. Dat zorgt weer voor meer conversie.

6) Online PR / link earning

Een goede technische basis en kwalitatief goede en relevante content zijn een goede basis voor zoekmachine optimalisatie (en dus meer bezoekers via Google). Google heeft echter nog steeds (en dat zal nog jaren zo blijven) externe inkomende links nodig om de populariteit van je website te bepalen en op basis daarvan te ranken.

Zorg dus voor content waar andere websites naar willen linken. Omdat dit vaak niet vanzelf gaat is het verstandig om contact te zoeken met relevante websites en ze te vragen of ze je content (met een link naar je website) willen plaatsen.

De waarde van links is inmiddels zo bekend geworden dat vrijwel niemand meer vrijwillig naar je zal willen linken, vandaar de vele linkruil-verzoeken van de laatste jaren en het betalen voor links. Google is tegen het kopen van links, maar iedereen doet het.

7) Social Media

Naast Google is Social Media ook een belangrijke bron voor traffic naar je website geworden. De content op je website delen via een link op de Social Media kanalen waar je doelgroep zich bevindt kan voor veel traffic zorgen. Bij veel organisaties komt al zo’n 10-15% van de bezoekers via Social Media op de website terecht.

Dit werkt alleen als je de aparte Social Media kanalen ook serieus neemt en niet als je alleen regelmatig een linkje deelt. Social Media moet je zien als wezenlijk onderdeel van je content marketing.

8) Meten & Verbeteren

Alles draait om data! Welke kanalen leveren de meeste of de beste bezoekers op? Welke SEO titels zorgen voor de hoogste klikfrequentie (CTR) in Google en dus voor de meeste bezoekers? Met welke content op je website bereik je de meeste engagement? Er zijn heel veel gratis tools zoals Google Analytics, Google Search Console, Hotjar en Keyword.io die je kunnen helpen bij het meten en verbeteren.

Op basis van die data kun je bijvoorbeeld:

 • bestaande content verbeteren en / of herpubliceren.;
 • een vervolg artikel schrijven op basis van een populair bestaand artikel;
 • populaire blogs op je website opnieuw delen via Social Media;
 • de SEO titels van je pagina’s / blogs verbeteren voor een betere CTR.

Veel van bovenstaande punten kun je (voor een deel) zelf doen, als je de tijd er maar voor neemt. Je website / content verdient namelijk net zoveel aandacht als de balie in je kantoor en de schappen in je winkel.

Aan de slag dus!

Het bericht 8 belangrijke stappen voor meer bezoekers op je website verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Goede SEO webteksten schrijven – 4 tips https://www.contenticiteit.nl/contentcreatie/goede-seo-webteksten-schrijven/ Mon, 19 Sep 2016 08:36:04 +0000 http://www.contenticiteit.nl/?p=1021 Goede SEO webteksten zijn enorm belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Tegelijkertijd zijn je teksten uiteindelijk niet bedoeld voor Google, maar voor jouw doelgroep. Want uiteindelijk wil je niets liever dan dat je bezoeker bij het lezen van jouw geweldige teksten van puur enthousiasme direct meer informatie aanvraagt en als het even kan ook […]

Het bericht Goede SEO webteksten schrijven – 4 tips verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>
Goede SEO webteksten zijn enorm belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Tegelijkertijd zijn je teksten uiteindelijk niet bedoeld voor Google, maar voor jouw doelgroep. Want uiteindelijk wil je niets liever dan dat je bezoeker bij het lezen van jouw geweldige teksten van puur enthousiasme direct meer informatie aanvraagt en als het even kan ook nog eens jouw content deelt met zijn of haar netwerk via Social media. Wil jij SEO teksten laten schrijven of liever ook graag zelf zulke goede SEO webteksten schrijven die ook nog eens authentiek zijn? Ik geef je 4 tips die werken voor zowel Google als je doelgroep:

1. Goede SEO webteksten bevatten long-tail-keywords

Je hoeft tegenwoordig echt niet meer je tekst vol te zetten met verschillende zoekwoorden. Sterker nog: liever niet. Kies één long-tail-keyword waar je doelgroep op zoekt en gebruik dat als basis voor je tekst. Je hoeft echt niet steeds dezelfde volgorde aan te houden, maar gebruik de woorden in verschillende samenstellingen, dat begrijpt Google ook. Voor je lezer ook fijn, want dat maakt je teksten veel prettiger leesbaar.

Voor deze tekst gebruikte ik bijvoorbeeld het long-tail-keyword ‘ Goede SEO webteksten schrijven’, omdat ik verwacht dat jij dat zult intikken als je op zoek bent naar bruikbare tips. De longtail zelf komt drie keer voor in de tekst. Daarna gebruik ik combinaties van de woorden. Dat geeft mij de ruimte om de tekst leuk en leesbaar te houden en Google snapt de relevantie van de pagina.

2. Gebruik minimaal 300 woorden

Echt waar, in dit geval is less niet more. Google heeft vulling nodig om de relevantie van jouw teksten te beoordelen. Begin dus maar met schrijven, op naar de 300 woorden. Ben je bang dat zulke lange webteksten niet gelezen worden? Die kans is aanwezig, maar daar zijn oplossingen voor. Bijvoorbeeld:

 • Houd zinnen en alinea’s kort;
 • Gebruik veel witregels;
 • Maak belangrijke woorden vet;
 • Gebruik bulletlists (zoals deze) voor lange opsommingen;
 • Gebruik genummerde lijsten voor instructies;
 • Plaats tussenkopjes.

Je lezer krijgt daardoor de kans om je teksten te scannen op relevante informatie, terwijl je toch aan het aantal woorden voldoet. Teksten in je zijkolommen tellen overigens ook mee voor het totaal aantal woorden op je pagina.

3. Gebruik links

Links naar andere pagina’s op je website (interne links) en links naar andere websites (externe links). Interne links verhogen de leesbaarheid van je website en laten aan Google weten welke pagina’s op je website belangrijk zijn. Relevante externe links verhogen de waardering van je website. Pas op, overdaad schaadt! Teveel links maken je webteksten juist weer onleesbaar en onoverzichtelijk.

Plaats de links onder woorden die relevant zijn voor de gedeelde link. Dus niet: ‘ klik hier’ of ‘hier vind je meer informatie’. Google vindt het belangrijk dat je laat weten waar je link over gaat. Fijne bijkomstigheid: het maakt je tekst meteen prettiger leesbaar en het geeft je de kans om te onderscheiden met creatief taalgebruik.

4. Zorg regelmatig voor nieuwe, unieke content

Blijf je website steeds aanvullen met nieuwe, unieke content en houd je dan aan de 3 bovenstaande tips. Daarmee ziet Google dat je website nog steeds gebruikt wordt en dus relevanter is dan een website die al tijden dezelfde inhoud toont. Je voorkomt daarmee dat je langzaam weer naar beneden zakt in de resultaten.

Aan de slag

Met bovenstaande tips kun jij die killer SEO webteksten schrijven die ook nog eens lekker weglezen! Als je het lastig vindt te bepalen wat je op je website moet vertellen, overweeg dan gebruik te maken van storytelling. Als de basis van je verhaal eenmaal staat, wordt het namelijk stukken makkelijker om je publiek te boeien met jouw webteksten.

Ben je er nog niet helemaal zeker van of jouw webteksten voldoen aan de laatste SEO richtlijnen? Je kunt bij ons terecht voor verschillende analyses:

 • Zoekwoorden Analyse
 • Content Analyse
 • Website + SEO Analyse
 • Concurrentie Analyse

Wil je serieus aan de slag met content marketing en daarin effectief zijn? Kies dan voor een strategie. Je hebt dan een helder verhaal en je weet welk probleem je precies oplost.

-Meer weten over storytelling? Lees dan ook eens onze blog: De kracht van storytelling.-

Het bericht Goede SEO webteksten schrijven – 4 tips verscheen eerst op Contenticiteit.

]]>